Sous-Vide Systemen

Sous-Vide Systemen, De meeste manieren van voedselbereiding zijn al honderden jaren oud. De komst van de vele verschillende elektrische apparaten heeft de oude technieken soms in een nieuw jasje gestoken, maar een oven of een fornuis leveren uiteindelijk toch vrijwel hetzelfde resultaat op als koken boven een kampvuur. Heel anders is de sous-vide techniek die slechts zo’n veertig jaar bestaat. De techniek waarbij voedsel in gevacumeerde toestand wordt gegaard is geheel nieuw en heeft een aantal grote voordelen, waaronder een intensievere smaak en behoud van vitamines.

Sous-vide in de horeca.

Het voedsel, en dat kunnen zowel vlees, vis, gevogelte, groenten en fruit zijn, wordt in een vacuümzak gedaan, eventueel op smaak gemaakt, en vervolgens vacuüm gezogen. Vervolgens wordt de vacuümzak met inhoud in een sous-vide systeem gegaard bij temperaturen tussen de 50 en 100 ⁰C. De systemen zijn zo ontworpen dat door het rondpompen van het water de temperatuur overal in het waterbad gelijk is. Bovendien is  de temperatuurmeting heel nauwkeurig zodat de temperatuur van het waterbad op de graad nauwkeurig kan worden ingesteld. De gare producten dienen snel te worden afgekoeld, zeer zeker wanneer ze voor langere tijd worden bewaard. Daarna hoeven ze enkel kort te worden opgewarmd of eventueel snel even dichtgeschroeid te worden in de pan. Een ideale techniek om kant en klare gerechten voor te bereiden en snel te kunnen serveren.

© 2009 - 2023 Horeca apparatuur, koelkast, vrieskast kopen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel