inductie

Bij inductie koken wordt niet de kookplaat, maar de pan zelf opgewarmd. Als de inductie kookplaat aanstaat maar er geen pan op staat, gebeurt er dus niks. Haal je na het koken je pan van de plaat af, dan schakelt hij automatisch uit. Na het koken is er wel restwarmte aanwezig op de kookplaat, maar die koelt snel af. Een inductie kookplaat verwarmt je pan snel, maar omdat je zelf de stand kiest, is een inductie kookplaat ook geschikt om langzaam eten te laten sudderen.

Inductie apparatuur kopen?

Omdat een inductiekookplaat een hoog vermogen nodig heeft, is het van belang dat je een kookgroep hebt die voldoende elektriciteit levert. Mocht deze niet in je horecabedrijf of woning aanwezig zijn, dan kun je dit laten aanleggen. Ik raad je aan dit te laten doen door een elektricien, omdat het een gevaarlijk klusje is als je er geen verstand van hebt. Er zijn ook een paar kookplaten die werken op een gewoon stopcontact, maar deze zijn veel minder krachtig.

© 2009 - 2023 Horeca apparatuur, koelkast, vrieskast kopen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel