Horeca koelkasten | Koelingen

Horecakoelkast,  bedrijfskoelkast,  barkoelkasten,  koelvitrines kopen? In een omgeving waar de temperatuur snel oploopt, is het van belang dat etenswaren goed gekoeld zijn én blijven. Een goede koeling kan dan ook niet ontbreken. De grootste uitdagingen op het gebied van koelen zijn de omgevingstemperatuur, de benodigde capaciteit en energieverbruik. Waar moet je als horeca ondernemer op letten bij de aanschaf van koelapparatuur? 

Wat is een koelkast?

Koelkast of ook wel genoemd ijskast? Een koelkast koelt etenswaren; er zit geen ijs in. In de voorloper van de koelkast, de ijskast, was dat wel het geval: dat was een goed afgesloten kast die koel werd gehouden door middel van ijsbroden (grote stukken ijs). De voor deze kast gebruikte benaming ijskast is overgegaan op de met elektriciteit gekoelde koelkast. Met name in hogere kringen is men geneigd het oude woord ijskast beter te vinden, maar dat is niet terecht. Beide woorden zijn correct, en het ene is niet beter dan het andere. Hooguit is koelkastgebruikelijker dan ijskast, behalve in de uitdrukking iets in de ijskast zetten. IJskast is gewoon een vrieskast of vrieskist geen koelkast. 

Een koelkast heeft een thermostaat die ingesteld kan worden op een bepaalde temperatuur, vaak enkele graden Celsius boven nul. Dit remt het bederf van etenswaren en andere substanties zonder ze veel te veranderen, kan voor het consumeren van dranken een gewenste temperatuur zijn, en voorkomt bijvoorbeeld het smelten van chocola. Ingestelde temperatuur is meestal tussen de 2 en 4 graden.

Horeca Koeling of koelkast kopen?

Stuntwebwinkel.nl heeft een groot assortiment bedrijfskoelkasten , Horecakoelkasten, koelvitrines, mini koelingen, Barkoelingen, met of zonder glasdeur in diverse kleuren RVS, wit, zwart met 1, 2, 3, of 4 deuren, kijk naar onze goedkope prijzen, stuntwebwinkel.nl voor de mooiste aanbiedingen.

 

 

Neem ook eens een kijkje bij onze Professionele vrieskasten

© 2009 - 2023 Horeca apparatuur, koelkast, vrieskast kopen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel